Každý jistě zná placky, které jsou známé jako pitta chléb nebo arabský chleba. Jsou ideální na plnění masovou směsí nebo jinou pochoutkou. Taková pekařská linka je složena z několika komponentů, ale díky dokonalému navržení a sestrojení se skutečně jedná o efektivní a produktivní linku.

Jen pro zajímavost si pojďme udělat procházku, co všechno taková linka obsahuje, než si budete moci vychutnat čerstvý chléb.

Jak na čerstvý chléb

  • Moučným hospodářstvím všechno začíná.
  • Aby se udělalo těsto, tak je třeba přidat pár dalších surovin, a to se již dostáváme do mísícího centra, kde je přesné dávkování.
  • Těsto bychom měli, ale dalším krokem je třeba oddělit stejný poměr bochánků.
  • Přece jenom chleba vypadá jako nafouklá placka a tak je čas na tvarování.
  • Super placky se zdařily i bez lidské síly a kynárna se postará o vykynutí.
  • To šlo pěkně jako po másle a teď šup do pece.
  • Vysokoteplotní pekařská pásová pec dokoná dílo.
  • Ještě nechat chvíli na chladících dopravnících a může se balit.

Bez vynaložení větší lidské síly, za pouhého dozoru, je napečeno. Tyto pekařské linky samozřejmě nejsou na trhu jediným skvělým pomocníkem, jsou navržené další, na jiný druh pečiva.